Wanneer u zich weet aan te passen,

kruipt het in uw bloed, en raakt u het niet meer kwijt.

Men noemt het soms ook wel een ziekte:

the African bug !

 JADORE SAFARIS toont u de 5 grootste redenen die hier het verschil maken.Er is geen tekort aan bestemmingen voor een safari in Afrika, dus het is moeilijk om te beslissen wat de beste bestemming is voor uw safari.

Een game-walk (te voet), game-drive (4x4), met een bootje, met een luchtballon of fly-in (per vliegtuig) … Hier is er altijd iets dat bij u past.

Of u nu graag je eigen tent opzet of in een luxe lodge verblijft. 

Waarom nu in Tanzania? JADORE SAFARIS toont u de 5 grootste redenen die hier het verschil maken.

En we laten zien waarom Tanzania onze meest favoriete plek ter wereld is. 1. Geweldig  geschoolde, getrainde en gepassioneerde gidsen en routes.

Vooral wanneer u in Afrika op safari gaat zal de gids het grote verschil maken. Of het nu gaat over het gedrag van een olifant of jouw vraag of de zebra zwart is met witte strepen of wit met zwart strepen, ze delen graag hun kennis om uw vragen te beantwoorden.

Ze zijn vriendelijk, charmant en bereid om extra kilometers te maken om aan uw verwachtingen te voldoen.2. Diverse en mooie landschappen.

Of het nu de prachtige krater van Ngorongoro is of de eindeloze vlaktes van de Serengeti.

U hoeft niet alleen wilde dieren te spotten om hier een geweldige tijd te beleven. 

Voor al onze JADORE SAFARI  reizen word er trouwens niet gekeken op een kilometer en zal er nooit een extra worden aangerekend.

Op safari  zonder zorgen in alle vrijheid en altijd flexibel naar uw wensen ...3. De extreme hoeveelheid wilde dieren, vooral als u van wilde katten houd. 

Een familie van 50 olifanten in Tarangire.

Ontelbare nijlpaarden en krokodillen op een hoopje of een kudde van 1000 Kaapse buffels in het Zuidelijke Katavi. Om nog maar te zwijgen van ‘de grote trek’, de grootste migratie ter wereld met anderhalf miljoen gnoe’s door het uitgestrekte gebied van de Serengeti. Deze volgen het regenseizoen, het hele jaar door, constant op zoek naar verse begrazing en water van betere kwaliteit. 4. Authentieke safari-beleving met oog voor het echte natuurbehoud.

In andere parken (zoals Kruger met o.a. geasfalteerde wegen) word tegen stroperij niet zo hard opgetreden als hier. Met het geld dat je aan de inkom van de nationale parken betaald worden nuttige dingen gedaan. De strijd die de rangers tegen de stroperij voeren word hier onder meer mee bekostigt. Wist je trouwens dat door een kruistocht aan stroperij het aantal olifanten in Tanzania is gestegen van 42.000 in 2015 tot 50.000 in 2020. 

Tot zelfs dierenartsen en onderhoud van wegen, die vaak in het regenseizoen zijn weggespoeld worden door uw inkom betaald. Onlangs werd TANAPA (TANzania NAtional PArks) door Europa verkozen tot beste world wildlife conservation organisatie !! 


5. De Indische Oceaan rond Zanzibar, waar u nog meer excursies kan doen of u in slaap kan laten wiegen in een hangmat tussen twee palmbomen.

Safari kan soms ook vermoeiend kunnen zijn. Avonturen en belevenissen maken indruk, dus na uw safari is er geen betere plek in Afrika om een cocktail te drinken, een boek te lezen en op het strand te relaxen dan Zanzibar.Onze conclusie zoals wij het hier aan de lijve ondervinden is dat wat u hier zal mee maken...  u nergens anders mee zal maken.

Pole pole (Swahili voor rustig aan) of hakuna matata (relax, alles komt goed).

Vandaag niet? Dan zijn er morgen nieuwe kansen ... African time. Jaar na jaar wordt Tanzania uitgeroepen tot  DE safari-bestemming bij uitstek omdat je voor het spotten van wilde dieren gewoon méér kwaliteit, kwantiteit en meer diversiteit vind.

Om alles zelf te gaan beleven kan je alvast eens gaan kijken in  ons safari-aanbod in TANZANIA.Ben jij ooit in Tanzania (of in Oost-Afrika) geweest ... of zelfs met JADORE SAFARIS?  Wil je kwijt hoe je het daar vond?

Laat hier dan gerust een reactie achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Elfi
2 maanden geleden

In februari 2023 maakten we onze eerste reis naar Tanzania volgens een uitstekend programma van Jadore Safaris. Dit beviel ons zo erg - jawel, die African bug dus - dat we april 2024 terugkeerden om opnieuw op pad te trekken onder de stevige vleugels van Jadore. Ook nu was het programma spot-on, met een perfecte balans tussen safari, natuur en cultuur. We verbleven in een Massai dorp waar we diverse leuke activiteiten deden (en toch wel een opvallende bbq met het nieuws dat de Masai graag vele vrouwen verzamelen én een fijn kampvuurverhaal van de geschiedenis van de Masai), waarna we opnieuw naar Arusha trokken en ons klaarmaakten safari voor mijn grote droom: Serengeti (voorafgegaan door Tarangire voor de 2e maal, maar daarom zeker niet minder boeiend!) Ook daar verliep alles meer dan vlekkeloos dankzij de professionele ondersteuning vanuit Jadore om smaakvolle lodges uit te kiezen en ons van een TOPdriver te voorzien. Wat een heerlijke trip was het (weer)!

"Wij" zijn trouwens ikzelf en mijn dochtertje van 9. En in December keren we terug - uiteraard weer met Jadore Safaris.

Mark
3 maanden geleden

Jadore Safaris is a small-scale company that offers tailor-made safaris through very personal service.
During the preparation, the customer can pass on wishes in detail.
The communication about this via e-mail is very fast and direct.
It is also possible to have a complete tailor-made program made after giving a period, a budget and general wishes (as I did).

From the moment you walk out of the airport to the moment you walk back into the airport, everything is arranged for you.
The lodges and hotels have been carefully selected and are of a surprisingly luxurious level.
The whole stay goes smoothly.

The safari itself was perfect with an all-terrain vehicle equipped for the job and an extremely professional driver/guide.
In my case, this was Livingstone (who was of course chosen by Jadore), as friendly as he is skilled in driving and knowledgeable about the flora and fauna.

When you see the quote for a safari for the first time you may be a bit shocked, but when you are there you immediately understand why this is.
My safari was well worth every Euro.

I can only be positive.
The whole trip has far exceeded my expectations.
This is due to the meticulous preparation of Jadore Safaris and the fantastic driver/guide Livingstone.
I'm going to save up to go again 😉

Thanks for an unforgettable experience!!

Eva en Koen
8 maanden geleden

Perfecte, vlekkeloze organisatie. Onvergetelijk avontuur.

Zeer vlotte organisatie, snelle reactie op vragen voor de afreis. Tijdens de reis en in de lodges is alles vlekkeloos verlopen. Onze chauffeur, Anwar was een vakman. Hij deed heel veel moeite om dichtbij de dieren te komen, kent heel goed zijn weg in de parken, was vlot en aangenaam in zijn omgang met ons.
Hij had ook een zeer uitgebreide kennis over de aanwezige dieren en parken, kende perfect de weg en de beste routes.

Top!

michel van oversteyns
9 maanden geleden

Onze interesse in een safari reis naar Tanzania begon nog voor de Corona crisis. Wij waren op zoek naar een privé safari. Verschillende reisorganisaties in België en Nederland werden gecontacteerd en van sommigen hadden wij al een prijsofferte ontvangen..
En dan plotseling zei mijn vrouw “ik denk dat ik een reisbureau gevonden heb”, Jadore, een Belgisch koppel in Arusha zelf.
Zeer snel voelde de contacten anders aan, meer persoonlijk, meer betrokken. Tot acht versies van een reis werden opgemaakt, naar Zanzibar of niet en uiteindelijk toch om dan uiteindelijk op 12/09/2023 voet aan wal te zetten in Arusha. We werden persoonlijk verwelkomd door Koen en Katia en na een flinke omhelzing naar onze eerste Lodge gebracht. Vandaar verliep de reis “op wieltjes”, perfect georganiseerd.
Een aanrader is zeker de eerste dag een wandeling in Kibola Forrest met Koen en Katia in persoon en een plaatselijke gids. Rustgevend na lange vlucht.
Hier toch ook een speciale dank aan Koen en Katia omdat zij een verrassing in petto hadden voor mijn verjaardag in de Sangaiwe Lodge. Plotseling gingen de lichten uit en begon gans het personeel te zingen en te dansen op de tonen van Hakuna Matada (heb zelf een paar rondjes meegedaan) en werd er taart uitgedeeld aan alle gasten.
We hadden gekozen voor een mid-range arrangement met als uitschieter 2 nachten in een tented camp in de Serengeti. Een enige ervaring wanneer je in je tent ligt en buiten allerlei dieren van nabij hoort eten of lawaai maken (leeuw, hipo, gnoe, buffel….). S ’avonds wordt men naar de tent begeleid door een medewerker van het kamp terwijl men in de verte (relatief ……… 20 meter) de ogen ziet blinken in de lichtstraal van een paar buffels.
Een volle dag in Arusha National Park met walking Safari, 2 dagen Tarangire NP, gevolgd door 3 dagen Serengeti en een dag in de Ngorongoro krater zijn onvergetelijke momenten die ons voor altijd zullen bijblijven en die ik iedereen toe wens.
Maar de reis kan dan nog zo perfect georganiseerd zijn, een onmisbare schakel is de gids/ chauffeur. Wij hadden Anwar, een boom van een vent en een grote knuffellaar. Vanaf seconde één klikte het tussen ons; veel gelachten en veel bijgeleerd. Hij zag dieren die wij zelf met een verrekijker amper zagen.
Maar het is ook aan Anwar te danken dat we deze reis zonder ongelukken hebben kunnen afronden. Op dag 2 plots een confrontatie met een van de gevaarlijkst slangen van Afrika, de black Mamba. Door zijn kalmte en beheersing is de slang na enige tijd rustig verder gekropen en blijven nog alleen de foto’s over als herinnering. In zijn aanwezigheid voelden we ons veilig.
Het afscheid van Anwar viel dan ook zwaar en we zullen hem altijd blijven herinneren als “Our Friend”
Op het einde van de reis zijn Koen en Katia ons komen uitwuiven op de luchthaven van Arusha op weg naar nog 4 dagen Zanzibar in een fijn hotel (blue oyster), vriendelijk personeel, uitgebreide cocktailbar en super goedkoop, prachtige blauwe zee.
Hakuna Matada

Jo Lamers
9 maanden geleden

Als de Kilimanjaro te hoog is, de Indische Oceaan te diep en twee derde van ons drietallig gezelschap zelfs schrik heeft van honden, dan weet je dat wij geen helden zijn. En toch wilden we op safari. Dus speelden we lekker op veilig met Jadore Safaris. Koen en Katja regelden voor ons 2 weken Tanzania op maat. Ze pikten ons op aan de luchthaven en na een gewenningsbezoek aan Arusha, werden we 2 dagen overgeleverd aan de goede zorgen van de Maasai aan de voet van de Kilimanjaro. Onvergetelijk! Daarna vertrouwden ze ons toe aan safaridriver Anwar. Zo stevig gebouwd dat we alledrie achter hem konden schuilen. Dat zat goed. De wandelende wikipedia voorspelde feilloos de moves van het wildbestand en zette ons overal 'frontrow'. Geweldigi Tot die ene neushoorn op ons afstormde en we ons leven zagen voorbijflitsen. Maar dat was buiten het reactievermogen van onze Anwar gerekend! Pfjew, wat een heldenverhaal! Onze vriend Anwar zette ons op het vliegtuig naar Zanzibar, waar we in alle paradijselijkheid konden bekomen van het avontuur. Hadji van de Mangrove Lodge nam de zorgen van hem over, regelde toffe uitstappen naar Stone Town en het noordelijk eiland en leerde ons zijn bekende voetbalvrienden kennen. Nog even filmstergewijs met de locals op de foto en als echte helden weer naar huis.
Met dank aan Koen en Katja!!!

Patries
10 maanden geleden

Dankzij K2 hebben we een fantastische reis beleefd! Van bij het eerste contact wisten we: dit komt goed! We hebben eerst flink over en weer gemaild en geen vraag was hen teveel. We kregen ook steeds snel een antwoord. Het was omwille van het hoogseizoen soms wat puzzelen om nog beschikbare accommodatie te vinden maar we zijn eruit geraakt en alle accommodatie was prima. Toen een van de tentenkampen vernield bleek te zijn door olifanten heeft onze fantastische gids Anwar ervoor gezorgd dat we een upgrade kregen naar een splinternieuw kamp Nyota. Wauw!
We hebben massa’s dieren gespot, groot en klein. We hebben genoten van een bushwandeling, een nightsafari, de lunch met de mama’s en zeker ook van de wandeling met Koen en Katja in Kibola forest als afsluiter.
Koen en Katja zijn schatten van mensen en zeer begaan met hun klantjes. Ze pikten ons persoonlijk op aan de luchthaven en we hielden gans de reis contact via whatsapp. We vonden het ook leuk dat ze de tijd namen om met ons de laatste dag in Arusha door te brengen. Ook genoten van de lunch met de zeer sympathieke Belgische topchef Axel van Onsea House.
Omdat we zo genoten hadden van onze eerste nachten in Onsea House hadden we gevraagd om onze laatste accommodatie te annuleren en te vervangen door nog een laatste nacht Onsea House. Was alweer geen probleem.
Ook onze gids Anwar was een topper. Niks was hem teveel en hij deed er alles aan om ons een onvergetelijke trip te bezorgen.
Wij waren echt onder de indruk van de natuur van Lake Natron en hebben serieus gelachen toen Anwar zich in de rivier waagde met de visjes die aan je tenen kriebelden.
Dankjewel Koen en Katja voor de fantastische trip en doe zo verder!

Pierre
10 maanden geleden

Wat een reis, van aankomst tot vertrek ( zelf met kleine traantjes en dikke knuffels) ben u de koning of koningin.
U wenst, het team doet!!
Vriendelijkheid van de bovenste plank. U word lid van de familie!! De safari is superspannend. U gelooft u ogen niet! Wat een natuur!!!!!
Het is geen aanrader, maar een verslavend reis, je wilt terug op het moment dat u terug thuis bent
1 woord...DOEN!!

Koen V
een jaar geleden

Met ons gezin de reis van ons leven maken in Tanzania: Jadore Safaris hebben het mogelijk gemaakt. Al vanaf het eerste contact hadden we een goed gevoel en heel veel vertrouwen dankzij de snelle en praktische antwoorden op al onze vragen. De voorgestelde reisroute en logies pasten perfect bij onze verwachtingen: prachtige natuur, tip top logies, lekker eten, een gastvrije bevolking en vooral heel veel dieren.
Bij aankomst op de luchthaven werden we opgewacht door Koen en Katja wat onmiddellijk een heel fijn gevoel van waardering geeft. Onze koffers waren 1 dag te laat maar dat werd door hen perfect geregeld zodat we ons niet te veel praktische zorgen moesten maken.
Mede dankzij onze uitmuntende en zeer ervaren driver/gids Vincent die ons tijdens de safaris van alles op de hoogte hield en met ons actief naar dieren op zoek ging vielen we van de ene verrassing in de andere. Elke minuut van de dag was een ware belevenis !
Bij Jadore Safaris heb je niet het gevoel van een zoveelste klant bij een touroperator, je bent hun gast. De persoonlijke aanpak, vriendelijke ontvangst en perfect op maat gemaakte regelingen hebben deze vakantie voor ons onvergetelijk gemaakt. Nergens anders ga je een degelijke service vinden. In één woord: TOP !

Elfi
een jaar geleden

Ik kwam als bij toeval terecht bij Koen en Katja van Jadore Safaris voor een reisje met mijn 8-jarige jongedame. Al snel had ik vertrouwen in deze organisatie: het reisvoorstel voor ons zat er meteen spot-on, ik kon met al mijn voorbereidende vragen bij hen terecht en kreeg steeds zeer snel en duidelijk antwoord. Dit zag ik zeker zitten! Maar de eigenlijke reis overtroefde mijn verwachtingen stevig. De warme verwelkoming van Jadore Safaris na onze landing toverde meteen een glimlach op onze gezichten. De gehele reis was AF, op alle mogelijke vlakken. We hadden bijzonder veel plezier op Safari met Anwar en Rama - Anwar loodste ons als topspotter door de nationale parken en gaf ons ook een fijn woordje uitleg bij de cultuur en natuur van het prachtige Tanzania, Rama was een geschenk om als alleenstaande ouder de reis te verlichten. Hij werd al snel dikke vriendjes met mijn dochtertje en bezorgde zo ook mij de nodige 'me-time'. Naast safari deden we ook een fietstoer, bezochten we een schooltje, de natuurlijke en prachtige hot-pools, de lokale markt en Masai. Volgend jaar gaan we terug, opnieuw met Cadore Safaris... we zijn beiden globetrotters, mijn dochter en ik. Maar dit was veruit onze mooiste reis ooit!

Koen Renders
een jaar geleden

Koen en Katja bezorgden ons een vakantie op maat na zorgvuldig te hebben gepolst naar verwachtingen en budget. Ze losten al deze verwachtingen in en gaven nog net dat beetje extra mee. Super overnachtingsplekken met een warmmenselijke sfeer. Een 'driver' Anwar die naast perfecte chauffeur, natuurgids en compagnon ook nog eens perfect onze noden aanvoelde tijdens de trip. Deze vakantie werd dankzij dit team een onvergetelijke belevenis.