13 dagen  korte safari, meer cultuur en strand vakantie

(West Kilimajaro, Tarangire, Mto wa Mbu, Serengeti, Ngorongoro en Zanzibar)


DAG 1 - Aankomst op Kilimanjaro airport met een overnachting in Moshi. We kozen voor u in dit voorbeeld  het WERU WERU RIVER LODGE. Wij verzorgen ook persoonlijk de transfer … het is ongeveer 40 km rijden van de luchthaven tot Moshi.

Deze dag hangt een beetje af van de vlucht die u verkoos. Bijvoorbeeld via KLM komen jullie pas bij donker (rond 8u) aan …

MIDRANGE = BnB

SEMI-LUX =  inclusief diner


mount-kilimanjaro-moshi-tanzania-jadore-safaris

DAG 2 - Vandaag maken we ons voor een verbindingsrit van ongeveer 2u en nadat jullie rustig hebben ontbeten halen we jullie rond 10u op. Na de hot-lunch gaan we al onze eerste activiteiten doen. Dit namelijk in echte Masai stijl en bij echte Masai krijgers…

 Kort na de middag doen jullie een kleine klim naar de heuvel top waar er een mooi uitzicht over Kilimanjaro en Mount Meru te zien is. Vervolgens leren jullie over de kruidentuin die ze hier hebben gemaakt en tegen de avond kan er na het diner bij het kampvuur afgesloten worden.

MIDRANGE = OSILIGILAI MAASAI LODGE. 

SEMI-LUX = AFRICA AMINI LIFEDAG 3 - Deze dag staat in het teken van deze Masai stam. Wat er vandaag allemaal op het programma staat:

- Ochtend dans bij zonsopgang

-Meditatie en sauna moment

-Een natuurwandeling

-Samen speerwerpen

- En dit alles in oudenthieke Masai stijl …


DAG 4 - Vandaag staat er eventueel een extra activiteiten op het programma. Of u kan kiezen om te relaxen in de lodge.

Er is een nog grotere hike/wandeling en er is het bezoeken van een zeer traditionele stam.

Na het ontbijt gaan we dan namelijk op bezoek bij een van de lokale boma's. U zal zien hoe de Maasai-families zijn georganiseerd en echt hun dagelijkse activiteiten en het harde werk van de vrouwen ervaren.
Met een picknicklunch rijden we naar het Masai-dorp om de hele dag te leren over hun cultuur, tradities en levenswijzen. 

(niet in de prijs inbegrepen, 40 euro per persoon)

 

In de late namiddag schuiven we op naar Arusha. (ongeveer 2u rijden)

MIDRANGE = AFRICAN VIEW  LODGE

SEMI-LUX = ARUSHA VILLADAG 5 - Voor de eerste keer op safari…

Na een verbindingsrit van ongeveer 160 km (3u rijden) via voor 98% goed verharde wegen komen we hier kort na de middag aan.

Tarangire NP werd onlangs nog verkozen tot het 3de mooiste park van Afrika en is ook onze favoriet.

Bijzonder grote aantallen olifantenkuddes (soms tot wel 80) komen hier samen, evenals veel zebra’s. Centraal ligt de gelijknamige “droge” rivier waar vooral heel veel dieren op af komen om te drinken. Ook op de picknick site hebben jullie hier een fantastisch zicht op …

Overnachten doen we in de BURUNGE TENTED LODGE. (MIDRANGE en SEMI-LUX)DAG 6 -  We rijden verder en ook deze keer zijn het goeie verharde wegen en na een dik uur (80km) komen we al in Mto wa Mbo aan.

Rond 10u kunnen jullie al op de fiets (of te voet) een cultural tour doen. Tussen in is er lunch bij de “mamas”. Een rijkelijk lokaal buffet met onder meer ‘chips mayai’. Daarna worden er nog eens 2u in een schooltje, een koffiebranderij, tussen bananenplantages en oude ambachten door gebracht. Op het einde word er met lokaal gebrouwen bier gevierd dat jullie de finish haalden …

We keren vroeg (rond 15u) al terug om te bekomen en te genieten van jullie hotel met zwembad.  We worden al verwacht en staat naast het rijkelijke diner ook een mooie bungalow voor jullie klaar.

MIDRANGE = HHANDO COFFEE LODGE

SEMI-LUX = NGORONGORO FARM HOUSEDAG 7 - Na het ontbijt verlaten we Karatu en rijden dit keer een dikke 100 km verder om de legendarische Serengeti te betreden.  Het is ongeveer 5u over goede maar ook slechte onverharde wegen rijden tot we het centrale Seronera gedeelte bereiken.

Na het diner kunt u ontspannen met de geluiden van de savanne.  Meestal is het hier echter zeer stil want dit kamp ligt in ‘ the middle of nowhere’..................alleen de hyena's durven U wel eens wakker te maken.

MIDRANGE = KANANGA CAMP

SEMI-LUX = ANG'ATA CAMPDAG 8 - Dit word een volledige dag in het prachtige Serengeti centraal.

Na het ontbijt verkennen we dit uitgestrekt gebied in één van Afrika's meest ontzagwekkende safarigebieden. Omdat hier niet veel “echte” wegen zijn kan het wild hier geheel ongestoord leven en daardoor ook het hele jaar door uitstekend geschikt voor safari’s.

Daarnaast kan je hier soms wel 25 verschillende wilde katten (leeuw, cheetah, luipaard, serval, caracal) per dag vinden.

We verblijven opnieuw in hetzelfde tentenkamp.DAG 9 - Na een paar dagen in Serengeti te hebben verbleven staat de Ngorongoro krater nog op ons programma. 

Deze gaan we uiteraard ook afdalen ... op zoek naar neushoorns. 

Dit is een uitgestrekte vlakte, die word doorsneden door kleine riviertjes, moerassen, bossen, en het witte Lake Magadi.

Vroeg in de ochtend verlaten we ons camp met de bedoeling van rond 10u tot 18u te kunnen game-driven in dit UNESCO wereld erfgoed.

Overnachten doen we in Karatu waar we al eens eerder te gast waren.DAG 10 - Dit word jammer genoeg de laatste dag op Tanzaniaanse bodem. Maar er is meer: Zanzibar…

De rit is nog slechts een kleine 3u dus nog even van de laatste sunrise genieten kan er nog wel van af …

In ieder geval gaat jullie vliegtuig richting ZZB rond 1PM de lucht in, en na amper een uur zijn jullie er al.

Daar staat iemand jullie al op te wachten en worden jullie naar het resort gebracht. Zoals de meeste landen in Oost-Afrika nabij de evenaar, heeft Zanzibar gelijke dagen en nachten van elk 12 uur met dagtemperaturen altijd tussen de 27 en 30 graden.

U kunt hier dus nog 2 volle dagen benutten om niets of juist nog meer te gaan doen.

MIDRANGE = NEW TEDDY'S ON THE BEACH

SEMI-LUX = BLUE OYSTER HOTELDAG 11/13 - Naast het gastenverblijf organiseren wij ook de transfer die door het resort zal worden verzorgt en er zijn ook nog diverse extra excursies die hier kunnen worden ondernomen. (de dag van te voor te boeken)

Bijvoorbeeld het bezoeken van Prison Island. Het eiland zal jullie verbazen vanaf de eerste minuut dat u aankomt. Prison Island heeft een fascinerende geschiedenis, zoals een nooit gebruikte gevangenis. U zal vele bijzonderheden ontdekken, met één daarvan zeker de reuzenschildpadden die dit paradijselijke eiland bewonen.

Op dag 13 brengen we u terug naar de luchthaven en keert u terug huiswaarts.


13 dagen safari, cultuur en strand Tanzania/Zanzibar prijs in euro pp met 2 prijs in euro pp met 4 prijs in euro met 6
MIDRANGE 4480 3970 3710
SEMI-LUX 5090 4150 3760

Laag seizoen (november-juni) 10 tot 20% goedkoper.


Dit is een reis en prijsvoorbeeld. Voor een exacte prijs zal u dus met ons contact moeten opnemen want sinds COVID-19 en de wisselende koersen van euro en dollar, zijn de prijzen sterk schommelend (maar dit hoeft niet altijd nadelig te zijn). Ook zijn de voorgestelde hotels maar een voorbeeld en kunnen Luxe ook met Mid-Range en Semi-Lux worden vervangen of zelfs gecombineerd.

 

Wat er sowieso altijd in de prijs is inbegrepen:

- alle entreegelden voor de nationale parken

- alle game-drives (onbeperkt in tijd)

- alle vervoer met Engelstalige (Nederlandstalige) gids/chauffeur in een 4WD safari-voertuig

- de binnenlandse vlucht

- alle vermelde maaltijden vol pension (13x ontbijt, 9x lunch en 8 of 9x diner), behalve vanaf dag 10 op Zanzibar is op basis van BnB.

- altijd drinkwater aan boord

- alle overnachtingen

 

Wat er niet is inbegrepen:

- extra excursies, overige maaltijden, drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard

- visum Tanzania (kan online maar ook ter plaatse na het landen, 50 USD cash per persoon)

- de internationale vlucht (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)

- Flying Doctors insurance (AMREF) 25 USD per persoon

- vaccinatiekosten

- een optioneel extra Nederlandstalige gids en/of fotograaf

- toeristentaxen op Zanzibar (1 USD per persoon per dag)

- reis- en annuleringsverzekering