12 dagen midrange lodges met gorilla-trekking in Oeganda

(MURCHISON FALLS, BIGODI, KIBALE, QUEEN ELIZABETH, BWINDI, MBURO & LAKE VICTORIA)


DAG 1- Bij aankomst op Entebbe Airport, wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger die u naar uw hotel (Red Chili hideaway) in Kampala zal brengen.DAG 2- Na een vroeg ontbijt verlaat u Kampala in noordwestelijke richting. Onderweg houden we even halt om te lunchen, alvorens in de late namiddag aan te komen in het Murchison Falls National Park. We houden even  een korte stop op de top van de watervallen, waar u de
de schoonheid van Nijl kan zien en u zich verwonderd over de 43 meter drop of the Falls ... een daverend gebrul met mogelijks een prachtige regenboog in de spray. Diner en overnachting doen we in de safari Lodge in het park.DAG 3- In de vroege ochtend beginnen we aan een game-drive op de noordelijke oever, waar uw gids u zal helpen om een groot aantal dieren en vogels spotten. Daarna keren we pas terug naar de lodge voor een brunch en even wat aan het zwembad relaxen.  Kort na de middag  gaat u met de boot stroomopwaarts naar de rustige Victoria Nijl, aan de voet van de watervallen.  Daar kun je je vergapen aan de vele nijlpaarden, krokodillen en over de 17-kilometer lange tocht kun u ook olifanten, waterbokken en  de Oeganda kobs zien.
Op het einde van de tocht kan u optioneel vandaag nog eens naar de top van de watervallen wandelen. Uw chauffeur wacht ondertussen  op u, voor we terug keren voor het diner en overnachting in dezelfde lodge.DAG 4 - Vandaag gaat u in zuidwestelijke richting door grote westelijke Rift Valley. Onderweg is er lunch en bereiken we tegen de avond de prachtige kleurrijke stad Fort Portal, de hoofdstad van het Tooro-koninkrijk, gelegen in de schaduw van de
legendarische "Mountains of the Moon". Dineren en overnachting doen we in het safarikamp Rwetera.DAG 5 - U zal vandaag het grootste deel van de ochtend in het bos doorbrengen, op zoek naar chimpansees.

Deze primaten zijn erg bewegelijk en het bekijken ervan is dan ook zeer onvoorspelbaar en spannend. Deze boswandeling begint al om 8.00 uur 's ochtends en duurt ongeveer 4 tot 5 uur. Dit bos herbergt grote aantallen chimpansees maar ook andere primaten, waaronder de roodstaart colobus,  de grijze wang aap en vele vogels en vlinders. Uw plaatselijke  gids geeft hier allemaal een gedetailleerde uitleg over terwijl u door het bos stapt. Na de lunch kan u nog genieten van de Kasenda-krater en het merengebied van het Bigodi moeras, een geweldige panoramische uitzicht.
Dineren en overnachting doen we opnieuw in dezelfde lodge.DAG 6 - Na een vroeg ontbijt rijdt u naar het Queen Elizabeth National Park, het grootste deel van de rit langs het mystieke Rwenzori-gebergte. Onderweg malen we een boottocht op het Kazinga Channel. Met vooral heel veel nijlpaarden, waterbuffels, krokodillen en een enorme verscheidenheid aan watervogels, evenals veel dieren in het wild die het water bezoeken om te komen drinken. Na dit schouwspel is er lunch in de lodge, met zijn prachtige ligging bovenop het schiereiland Mweya. Even op adem komen om dan nog van een unieke avond game drive te genieten. Naast vele kleinere dieren en vogels op zoek naar leeuwen, olifanten, Kaapse buffels, wrattenzwijnen, gevlekte hyena's, mangoesten, waterbokken, Uganda kobs en ... als je geluk hebt ook een luipaard. Bij het vallen van de avond keren we terug naar de lodge voor diner en de overnachting, in het Simba safari camp.DAG 7 - Met uw lunchpakket onder de arm rijdt u naar Bwindi via de Ishasha-sector van het park op zoek naar de boom klimmende leeuwen die alleen in dit gebied van Oeganda voorkomen. Dit landschap is vooral een open savanne met acacia bomen.  
We houden ook even halt voor een  Batwa culturele ervaring. Buhoma community camp word ons eindpunt vandaag.DAG 8 - Na een vroeg ontbijt wordt u door de parkwachters geïnformeerd voordat u het gorilla heiligdom betreed. Want dit is vandaag de grote dag. Gorilla's zijn verlegen en vreedzame dieren en het is een onvergetelijke ervaring om deze te zien (en te fotograferen) zoals ze zijn en met elkaar omgaan. Het Bwindi Impenetrable Forest, een oeroud regenwoud, strekt zich uit over een reeks steile bergkammen in het Virunga Volcanoes-gebergte. Verklaard tot UNESCO-werelderfgoed vanwege zijn ecologische uniciteit en natuurlijke schoonheid, leeft ongeveer de helft van de totale gorillapopulatie ter wereld in dit park. De activiteit begint al om 8.00 uur maar om hoe laat we zullen terug zijn is nog een groot vraagteken. We voorzien u van een lunchpakketten en drinkwater maar ook een regenjas in de jungle mee nemen kan handig zijn, alsook laarzen of goeie bergschoenen. Terwijl de rangers je van een wandelstok voorzien. Van je bagage hoef je niets aan te trekken want er zijn dragers die dat voor u doen.

 De prijs voor een permit (die integraal gaat naar het beschermen van deze soort) is wel de laatste jaren al opgelopen tot 610 euro.

In buurland Rwanda (amper 15 km verder) is dit sinds de covid-19-pandemie al meer dan 1300 euro geworden. 

Voor het diner en  overnachting gaan we terug naar hetzelfde resort. DAG 9 - Neem nog even het ontbijt voordat u door de glooiende heuvels en het terrasvormige landschap naar Kabale rijdt. Dit gebied wordt ook wel het "Zwitserland van Afrika" genoemd. Lunch is er bij de Arcadia Cottages, met zijn unieke en geweldig panoramisch uitzicht op Lake Bunyonyi. Op dit moment varen altijd veel boten op het meer naar de verschillende eilanden.
Diner en overnachting is in het BirdNest Resort.DAG 10 - Vroeg in de ochtend rijd u naar Lake Mburo National Park, het kleinste nationale park in Oeganda. Op gamedrive op zoek naar prachtige impala's, zebra's, Kaapse buffels, elanden, oribi's en toppie. Het park is ook een zeer goede gelegenheid voor vogelaars, die zullen genieten van meer dan 250 soorten vogels die hier voorkomen. De attractie hier echter is de familie Rotchild giraffes die hier wonen. 

Na de lunch rijden we verder richting Kampala.

We stoppen even bij de evenaar voor een selfie om dan te dineren en te rusten in de Hyena Hill Lodge.DAG 11 - Deze laatste 2 dagen kan u nog kiezen uit 2 opties.

Op naar het Victoriameer voor een overtocht met de veerboot naar de ssesse-eilanden voor nog een laatste uitgebreide dosis avontuur waar je kan gaan wandelen en vogels kijken of gewoon ontspannen aan het strand. Diner en overnachting in het Brovad sand hotel.

 

Of gewoon tot aan  Entebbe voor een Diner en overnachting in het luxe Lake Victoria hotelDAG 12 - Vroeg in de ochtend weer aan boord van de veerboot,  terug naar Entebbe. Afhankelijk van uw vluchttijd kan u nog een stadstour met culturele bezienswaardigheden, inclusief handwerk- en souvenirwinkels bezoeken.

 

Of terwijl u nog in Entebbe was nog een bezoekje aan UWEC Sanctuary waar u zelf Afrikaanse dieren kan voederen of strelen ...  

Een extra dagje rust in uw hotel aan het zwembad of aan het Victoria meer in afwachting van de avond vlucht terug naar eigen land is natuurlijk ook nog een mogelijkheid.

 

Tot slot verzorgen we uiteraard ook nog de transfer naar de luchthaven.

12 dagen lodges met gorilla en chimp tracking Prijs per persoon in euro
2 personen 3980,-
4 personen 3690,-
6 personen 3545,-

Dit is een reis en prijsvoorbeeld. Voor een exacte prijs zal u dus met ons contact moeten opnemen want sinds COVID-19 zijn de prijzen sterk schommelend maar dit hoeft niet altijd nadelig te zijn. 

 

Wat er sowieso altijd in de prijs is inbegrepen:

- alle entreegelden voor de nationale parken

- alle game-drives en boottochten zoals beschreven

- alle vervoer met Engelstalige gids/chauffeur in een 4WD safari-voertuig

- de chimpansee en gorilla tracking vergunningen (t.w.v. 810 euro)

- alle vermelde maaltijden vol pension (11x ontbijt, 9x lunch en 10x diner) 

- altijd drinkwater aan boord

- alle overnachtingen

- alle taxen

 

Wat er niet is inbegrepen:

- extra excursies, overige maaltijden, drankjes en fooien, uitgaven van persoonlijke aard

- visum Uganda (online)

- de internationale vlucht (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)

- Flying Doctors insurance (AMREF) 25 USD per persoon

- een extra optioneel Nederlandstalige gids en/of fotograaf

Vaccinatiekosten

- Reis- en annuleringsverzekering


"Koen en Katja zijn schatten van mensen en zeer begaan met hun klantjes."

* Patricia VDH