Kilimanjaro langs de "coca-cola-route" beklimmen in slechts 5 dagen.

Even eerst voor alle duidelijkheid praktisch: het is een kortere route met een steilere helling en minder tijd om te acclimatiseren, het heeft dan ook meestal een lager slagingspercentage op de top dan bij de routes over meerdere dagen. Het is vooral de nacht op de top van Kibo Hut, en die passeert langs Gilman's Point naar Uhuru Peak, die zo steil is . Dit is ook de enige route waar de stijgings- en dalingsroute wordt gedeeld, waardoor er dus meer verkeer ontstaat, of met andere woorden het is gewoon heen en terug keren langs dezelfde weg.


Bij aankomst op Kilimanjaro International Airport wordt u opgewacht en overgebracht voor overnachting in Hotel B&B. Uw hoofdgids zal u ontmoeten voor de briefing. Ook voor de uitrusting controle en het regelen dat u zeker alle uitrusting die nodig is mee heeft en/of indien nodig bij ons kan huren.


DAG 1: MARANGU POORT – MANDARA HUTTEN: 7km | 4-5 uur | door het regenwoud
Hoogte: 1830m/6000ft tot 2740m/9000ft

Als u vanuit Moshi vertrekt, rijdt u in 45 minuten door het dorp Machame naar de Kilimanjaro National Park Gate. Daar wachten we geduldig op de afgifte van onze vergunningen terwijl we kijken naar de drukte van de operaties van de vele bemanningen die zich voorbereiden op de reis die voor ons ligt. Geniet van het prachtige regenwoudlandschap en de winderige paden terwijl uw gids u vertelt over de lokale flora en natuurlijke fauna. Op deze lagere hoogten kan het pad wel modderig en behoorlijk glad zijn. We raden hier ten zeerste beenkappen en trekkingsstokken aan (u kan deze huren).DAG 2: MANDARAHUTTEN – HOROMBOHUTTEN: 11km | 6-8 uur | door heidevelden
Hoogte: 2740 m/9000 ft tot 3690 m/12.100 ft

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt komen we uit het regenwoud en vervolgen een stijgend pad, door heidevelden, op zoek naar reuzenlobelia's en kruiskruid. We gaan verder naar nog meer open heidevelden waar kleine struiken de belangrijkste vegetatie zijn.  Halverwege stoppen we voor de lunch en om te genieten van een fantastisch uitzicht op Mawenzi. Pas laat in de middag komen we aan bij de Horombo Huts, onder het spectaculaire uitkijkpunt Kibo Summit. De temperaturen beginnen nu te dalen.


DAG 3: HOROMBO-HUTTEN - KIBO-HUTTEN: 10km | 6-8 uur | door semi woestijn
Hoogte: 3690 m/12.100 ft tot 4695 m/15.400 ft

Na het ontbijt gaan we verder door het slinkende heidegebied dat overgaat in een maanlandschap als u het uitgestrekte zadel betreedt dat Mawenzi en Kibo met elkaar verbindt. Hier, terwijl we stoppen voor de lunch, en later wanneer u dit verrassend grote zadel oversteekt, kan u de beklimming van de Kibo naar de top bekijken, die jullie over slechts een paar uur zelf zullen beginnen.


DAG 4: KIBO HUTTEN – TOP: 4km omhoog | 5-7 uur   

HOROMBO HUTTEN: 14km naar beneden | 5-6 uur | door met sneeuw bedekte gletsjers
Hoogte: 4695 m/15.400 ft tot 5895 m/19.340 ft
Afdaling naar 3690 m/12.100 ft

De opwinding neemt toe naarmate de ochtend begint met een vroege start tussen middernacht en 02.00 uur. Dit is het meest mentaal en fysiek uitdagende deel van de tocht.

We vervolgen onze weg naar de top in een kronkelende formatie door te proberen warm te blijven en ons te concentreren op het verbazingwekkende gevoel van voldoening dat in het verschiet ligt. Met een haarspeldbocht stijgen we door zware puinhopen en mogelijk sneeuw naar Gillmans Point op de kraterrand. Jullie worden beloond met de mooiste zonsopgang tijdens de korte rust op deze plaats. Snellere wandelaars kunnen de zonsopgang mogelijks vanaf de top bekijken. Vanaf hier op het resterende 1 uur durende klimmen naar Uhuru Peak, zal u waarschijnlijk de hele weg sneeuw tegenkomen.

Gefeliciteerd! Stap voor stap heeft u nu Uhuru Peak bereikt, het hoogste punt van de Kilimanjaro en het hele continent van Afrika!

Na foto's, vieringen en misschien een paar tranen van vreugde nemen we even de tijd om te genieten van deze ongelooflijke prestatie.

We beginnen onze steile afdaling naar Mweka Camp en stoppen bij Barafu voor de lunch en een korte rustpauze. We raden ten zeerste beenkappen en trekkingstokken aan voor niet meewerkend los grind en terrein met vulkaanas. De welverdiende rust wacht op u, om te genieten van uw laatste avond op de berg. Overnachting in Mweka-kamp.DAG 5: HOROMBO HUTTEN – MARANGU POORT – MOSHI: 18km |6-7hrs | door regenwoud
Hoogte: 3690 m/12.100 tot 1830 m/6000 ft

Na het ontbijt en een oprechte ceremonie van waardering en teambinding met uw bemanning is het tijd om afscheid te nemen.

We vervolgen de afdaling naar beneden en stoppen bij de Mandara Huts voor de lunch. Vergeet ook niet om uw gidsen, koks en dragers nog een fooi te geven, aangezien u ze hier achterlaat. U keert terug naar de Marangu Park Gate en ontvangt uw topcertificaten.

Omdat het weer drastisch warmer is, is het terrein nat, modderig en steil is raden we (nogmaals) Gaiters en wandelstokken ten aan.

Vanaf de poort zal onze JADORE SAFARIS taxi u al ontmoeten om u terug te brengen naar uw hotel in Moshi (ongeveer 30 minuten). Genietend van een langverwachte warme douche, uitgebreid diner en het vieren van uw persoonlijke overwinning...


5 dagen Marangu Prijs in euro per persoon
1550 euro

INBEGREPEN IN DIT TREKKING-PAKKET:
- Kilimanjaro-trekking volgens de routebeschrijving
- Professionele, Engelssprekende Wilderness First Responder & CPR-gecertificeerde gids
- Correct rantsoen van bergbemanning (kok en dragers)
- Voor- en naverblijven (2 nachten Bed and Breakfast)
- Luchthaventransfers
- Maaltijden volgens het reisschema
- Drinkwater en maaltijden op basis van volpension
- Alle nationale park- en kampeerkosten, bemanningsvergunningen en btw
- Redding kosten en dekking voor noodevacuatie met AMREF
- Poortoverdrachten
- Gratis zuurstofcilinder
- Kwaliteit geïmporteerde apparatuur

 

NIET INBEGREPEN IN DIT TREKKING-PAKKET:
- Vluchten
- Visumkosten
- Tips voor dragers en bergbemanningen
- Persoonlijk zakgeld voor souvenirs enz.
- Energievoedsel en -dranken, alcoholische dranken en frisdranken
- Persoonlijke huurspullen zoals wandelstokken, slaapzakken etc.