Een korte maar spannende hike door het minder gekende Kibola forest. (Tanzania)

Gepubliceerd op 15 mei 2022 om 23:42

Op amper 3km van de ingang van Arusha National Park. Met langs de ene kant Mount Meru en langs de andere kant Kilimanjaro als décor. 

We konden deze in het dichte groene bos niet zien maar bij het aanrijden of verlaten van het bos echter wel. (het was helder weer, wat in de voormiddag/ochtend meestal wel eens vaker het geval is)Met Nederlandstalige begeleiding.

Met een plaatselijke gids uit Meru (die dit bos als zijn broekzak kent) een Engelse, Nederlandstalige tolk en fotograaf werd er ongeveer 3 en een half uur lang in een lus door dit bos getrokken.  We gingen hier op zoek naar een zestal families van franje (Colobus) apen die zich hier in de loop der jaren hebben gevestigd. Onze JADORE SAFARIS  gidsen gaven info en wisten perfect waar de dieren zich bevinden of waar ze de vorige keer het beste waren gespot. In de voormiddag zijn niet alleen dieren ook zeer actief.

Deze wandeling is niet zomaar voor iedereen toegelaten, daar men af en toe door privé domeinen van bewoners wandelt. Uiteraard is dit allemaal geregeld en voorzien van de nodige toelatingen, maar we kwamen dus ook af en toe eens enkele locals tegen komen die hun dagelijkse activiteiten uitvoerden. Zoals daar zijn het wassen van kledij of het nemen van water in 1 van de “springs” die door het bos richting de grotere Usa rivier stromen.De wandeling zelf ging op en af...

langs en zelfs over diepe afgronden en door smalle beekjes. Soms kregen we  dus wel eens natte voeten. We hielen onder meer even halt bij een bijzondere unieke oude boom, waar we even een drankje konden nuttigen.De ideale uitstap voor een halve dag in de natuur van Tanzania te beleven.

Naast de verschillende primaten zoals de colobus, vervet en zelfs bavianen is dit bos uiteraard ook rijk aan andere bewoners.

Vele kleine en grotere vogels, waar onder verschillende hornbills, grote vlinders, libellen en kleurrijke grote krekels sieren dit totaal onbekende en onterecht onbeminde kleine bos.

Gevaarlijk was deze activiteit niet maar een ietwat van goeie conditie om ruim 3 uur over onverharde smalle weggetjes te wandelen was eerder wel aangeraden. Een paar goeie schoenen waren ook zeer handig om op een comfortabele manier deze hike te kunnen doen.


Wist u trouwens dat deze toer een win-win situatie op levert voor mens en natuur? De mensen in de regio worden namelijk met de inkomsten van deze wandeling betaald om in het bos niet verder uit te breiden of te bouwen. Goed voor deze locals en voor de natuur!

Reactie plaatsen

Reacties

Goetstouwersguy
2 jaar geleden

Interessant lijkt leuk om de vakantie mee te beginnen of eindigen maar wij hadden toch al een wandeling geboekt had ik begrepen
Geef je de prijs nog door aub