Serengeti: door Trip Advisor uitgeroepen tot het beste nationale park ter wereld.

Gepubliceerd op 7 maart 2021 om 15:19

Nadat het internationaal in 2020 reeds werd bekroond, werd Serengeti National Park door Trip Advisor deze week nog eens tot het beste nationale park ter wereld uitgeroepen. Op nummer 1 van de 25 nationale parken, met Tarangire (onze persoonlijke favoriet) op plaats 3. Voor JADORE SAFARIS reden om 's werelds bekendste park eens onder de loep te nemen.

Omdat hier niet veel “echte” wegen zijn kan het wild hier geheel ongestoord leven. Geen geasfalteerde wegen (waar bijvoorbeeld giraffes kunnen over uit glijden), maar onverharde wegeltjes die enkel maar met een goede 4X4 kunnen worden bereden.

Om dus het beste uit een bezoek aan de Serengeti te halen, moet je reis zorgvuldig worden gepland.Dit beroemdste National Park zelf beslaat ongeveer 15.000 km² overwegend vlakke of zacht glooiende graslanden, afgewisseld met af en toe rotsachtige ontsluitingen … bekend als kopjes.

Maar dit is slechts het centrum van een heel ecosysteem dat meer dan het dubbele van dat gebied beslaat, inclusief Grumeti Reserve, onderdeel van het Ngorongoro Conservation Area en ook het relatief kleine Masai Mara Game Reserve in Kenia. Dit is uiteraard het terrein voor grote trek (migratie). De jaarlijkse grote trek van miljoenen gnoes, grant gazelles, thomson gazelles, elands, impala’s en zebra’s (voor 85% in Serengeti) is de grootste migratie van landzoogdieren op aarde. Ook wel bekend als "the greatest show on earth". Voornamelijk als reactie op de variaties van het weer is deze migratie ieder jaar anders. De precieze timing van de migratie van de Serengeti gnoes is dus volledig afhankelijk van de neerslagpatronen die elk jaar plaatsvinden.In het hart van het nationale park, net ten noorden van de kortgrasvlaktes, heeft Seronera de beste eigenschappen van de Serengeti om bijvoorbeeld wel 25 verschillende wilde katten per dag te kunnen spotten.

Het inwonende wild is hier fenomenaal, met hoge dichtheden van ontspannen luipaarden, cheeta's en leeuwenDe noordelijke Serengeti strekt zich ongeveer 100 km naar het noorden uit van Seronera tot aan de Keniaanse grens en is ook een zacht glooiend land maar met meer bomen en bosjes. Verder onderbroken door kleine rivieren en af ​​en toe heuvels en kopjes. Hoe verder je naar het noorden gaat, hoe minder voertuigen je ziet. Zelfs als de migratie hier is, tussen ongeveer augustus en oktober, kun je nog steeds genieten van spectaculaire overtochten van de Mara-rivier zonder dat het drummen is.Uitgestrekte kortgrasvlaktes bedekken het zuiden van Serengeti National Park en strekt zich uit tot in het noorden van het Ngorongoro Conservation Area. Naar het westen gaat het tot bijna aan het Victoriameer, en versmalt tot wat bekend staat als de Western Corridor.Tot slot nog even dit: het plannen van een safari kan hier ingewikkeld zijn. JADORE SAFARIS zal je begeleiden bij het kiezen van de juiste kampen op het juiste moment van het jaar ... om zo de best mogelijke ervaring op te doen.

Vooral wanneer de migratie van wildebeesten elk jaar zo sterk varieert. Al onze safari’s zijn inclusief een (Nederlandstalige) privégids die vele jaren ervaring hebben en met goed uitgeruste safari-voertuigen.


Reactie plaatsen

Reacties

Yes
3 jaar geleden

Dit is zeker één van de allermooiste plekken op aarde. En echt de moeite waard om daarheen op safari tegaan.