De toekomst van reizen en safari's ...

Gepubliceerd op 13 februari 2021 om 17:48

Het "nieuwe normaal" zal eens we het 'normaal' vinden, misschien niet zo veel verschillen dan het 'oude'. Als er een moment komt dat reizen weer veilig is gebleken en we meer gaan reizen, moet u ervoor zorgen dat Oost-Afrika bovenaan uw reislijst komt te staat.

Nooit eerder was reizen met een doel zo relevant en nooit eerder was de impact van uw Afrikaanse reizen voor natuur en cultuur zo belangrijk. Een safari heeft een directe invloed op de natuur (en de wilde dieren).

JADORE SAFARIS kijkt ernaar uit om deze reis met u samen voor te bereiden, uit te voeren en te beleven.De aanhoudende angst voor Covid-19-infecties en de toegang tot goede medische zorg, vooral hier in Tanzania, zal het grootste obstakel zijn dat we zullen moeten bestrijden ... en dat nog voor een echt herstel kan beginnen. We weten dat de honger en de kriebels naar reizen in Afrika sterk is en ook zal blijven. We veronderstellen ook dat de vakantiereizen waarschijnlijk sneller zullen herstellen dan zakenreizen (die verder zullen blijven online vergaderen), wat goed nieuws is voor het toerisme ... vooral in Afrika.

De sleutel om het vertrouwen van de reiziger weer terug te brengen, is het uniform maken  van veiligheids- en hygiënemaatregelen.

Het wegnemen van de risico's door de overheid gecontroleerde reisverboden en quarantaines zal de komende maanden maken dat we ons op mid-lange termijn weer veiliger zullen gaan voelen.Als de verwachting klopt, dat de luchtvaartsector pas eind 2023 weer op zijn vroeger niveau zal draaien , zal om massaal naar Oost-Afrika terug te keren alleen vliegtuigen de lucht in krijgen niet voldoende zijn. Omdat luchtvaartmaatschappijen hun netwerken en verbindingen weer langzaam zullen moeten opbouwen, zullen gasten te maken krijgen met minder frequente verbindingen. Mogelijks langere reizen door langere tussenstops maken het vliegen op Tanzania het komende anderhalf jaar minder aangenaam.Covid-19 en vaccins zullen nog geruime tijd deel van ons leven uit maken, en in de reiswereld zal dit uiteraard niet anders zijn.

Een langdurige quarantaineperiode is één van de grootste obstakels om het internationale toerisme weer op gang te brengen. We hopen dat de gezondheidsvereisten voor reizen binnenkort zullen gelinkt worden aan een moderne technologie met een vaccinpaspoort. Net zoals "het gele boekje" die nu voor andere inentingen al gebruikelijk (of zelfs verplicht) is. Covid-19-vaccinaties zullen zeer waarschijnlijk de standaard worden voor internationale reizen. Onze verwachting is dan ook dat ze snel zullen worden toegepast en snel zullen worden gestandaardiseerd over alle grenzen heen. Om hier in te slagen, zullen regeringen over de hele wereld strenge wetten en regels moeten aannemen. Maar wat nu wel al duidelijk is, is dat andere gezondheidsmaatregelen, zoals het verplicht dragen van een masker en sociale afstand nemen nog enige tijd van belang zullen blijven. We verwachten dat contactloos reizen de standaard wordt op luchthavens over de hele wereld. Hoewel we verwachten dat de vaccins de hervatting van internationale reizen mogelijk maken, mogen gasten verwachten dat temperatuuronderzoeken op de luchthaven en verminderde persoonlijke service (ook op het vliegtuig) de nieuwe norm worden.Toen Covid-19 de wereldwijde toeristenindustrie in 2020 tot stilstand bracht, heeft de uitrol van talloze vaccins een fel debat op gang gebracht, vooral hier in Tanzania. Als toerisme industrie zijn de meeste Afrikaanse landen in het Oosten (inclusief de eilanden in de Indische Oceaan) zeer sterk afhankelijk van internationale toeristen. Logisch want het binnenlands toerisme staat hier op een zeer laag pitje. Terwijl Tanzania open blijft, zijn pogingen om internationaal reizen op grotere schaal opnieuw op te starten tot dusverre mislukt. 

De opeenvolgende golven en nieuwe varianten van het Covid-19-virus zijn hiervoor uiteraard de schuldige. De hoop op een snel herstel van de internationale reizen in 2021 is nu dus gevestigd op de snelle en wijdverbreide verspreiding van een goed vaccin.Covid-19 heeft ons allemaal de kans gegeven om over ons reizen na te denken ... en te resetten. Hopelijk zullen we allemaal van deze gelegenheid gebruik maken om te beseffen dat 3x per jaar naar een Spaanse costa vliegen minder ecologisch is dan 1x per jaar naar Afrika op reis te gaan. Het verhaal van JADORE SAFARIS is ontstaan met het simpele doel internationale gasten naar Oost-Afrika te halen en zo bedreigde wilde dieren te beschermen en kwetsbare gemeenschappen te helpen verbeteren. Nu hebben de wilde dieren in Tanzania onze bescherming meer dan ooit nodig !! Covid-19 heeft bij ons allemaal geleid tot veel inzichten over onze relatie met de planeet.

We hopen dat dit inzicht de komende jaren zal aanzetten tot duurzamer toerisme richting Oost-AfrikaKortom: als er ooit één woord kan worden gebruikt om het  jaar 2020 te beschrijven, denken we dat het woord 'onzekerheid' het wel zal halen. Ook voor onze reisverwachting in 2021 zullen we met veel onzekerheden moeten rekening moeten houden.

Laat ons hopen dat door zelfvertrouwen 'hoop' het woord van van 2021 zal worden. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.