Dit fietsarrangement van een week gaat door verschillende delen van het Noordelijke circuit van Tanzania, over een breed scala aan terreinen. Van weelderige, groene bossen tot droge bushlandschappen, afgelegen dorpen tot bruisende steden en van oevers tot plantages. Laat de frisse, vochtige wind tegen je gezicht waaien terwijl je langs de Kilimanjaro fietst en ervaar later de hitte terwijl je door de droge, stoffige acaciabossen fietst.

Bezoek dorpen, ervaar de manier van leven van de lokale bevolking en dompel jezelf onder in hun cultuur. Deze route is bovendien flexibel en op maat gemaakt om aan uw behoeften (of beperkingen) te voldoen. Optioneel kunnen we deze trip nog uitbreiden met een extra safari, uitrusten op Zanzibar of wat dacht u van mount Meru of een vulkaan (Ol Donyo Lengai) beklimmen? Laat ons u meenemen op een onvergetelijke reis terwijl je Tanzania op twee wielen beleeft.Verder kan u ook optioneel een Nederlandstalige fotograaf mee op pad worden gestuurd. Deze maakt van gans de trip een uitgebreide fotoreportage. Naast de foto’s ontvangt u ook een GRATIS luxe foto-album die naar u thuis wordt gestuurd.

Wij gaan niet zomaar met de fiets op stap maar met onze partner die hier in al 10 jaar gespecialiseerd is.

Van een kleine individuele fietsuitdagingen tot groepen van wel 30 deelnemers.Laat ons u meenemen op een onvergetelijke reis op 2 wielen terwijl u Tanzania ontdekt. Fiets door glooiende vlaktes en doorkruis het prachtige platteland of rijd door bananen-, koffie- en rijstvelden. Geweldige plaatsen en culturen tussen ’s werelds grootste vrijstaande berg, de Kilimanjaro en ‘s werelds grootste ononderbroken caldera, de natuurrijke Ngorongoro-krater die u in 7 dagen zal bezoeken en ervaren. Deze fietsuitdagingen neemt u mee langs enkele van de meest verbazingwekkende plekken in Tanzania. Een breed scala aan terreinen van weelderige, groene bossen tot droge bushlandschappen, afgelegen dorpen tot bruisende steden en van oevers tot plantages.Met een goed opgeleide en ervaren ondersteuning ploeg die u tijdens de tour begeleidt. De fietsen en uitrusting worden goed onderhouden,  enkele eventuele reserve onderdelen zijn altijd in de bezemwagen ook aan boord. Als u moe wordt, kunt u gewoon van uw fiets afstappen en in deze volgwagen stappen. De ondersteunende bemanning is dus ook zeer efficiënt en kan in een recordtijd verschillende fietsproblemen oplossen. Alle dagen dus een fiets in topconditie voor een comfortabele nieuwe rit.Tot 4 personen: 1820 euro, 5-9: 1760 euro en 9-30 1700 euro p.p.

Wat is er in de prijs inbegrepen?

 • Huur van de mountainbike fiets (en helm)
 • Een Engelstalige fietsgids, bezemwagen en een bewapende park ranger in de parken
 • Alle maatlijden (6x ontbijt, 6x lunch en 6x diner)
 • Altijd en overal mineraalwater in flesjes
 • Luchthaventransfer (of hotel in Arusha/Moshi)
 • Alle overnachtingen
 • Verplichte fiets vergunningen, taxen en overheidsbelastingen
 • Alle inkom gelden voor de parken.

 

Wat is er in de prijs niet inbegrepen?

 • Fooien, andere persoonlijke uitgaven of items van persoonlijke aard.
 • Kleding en andere uitrusting.
 • Reisverzekering (verplicht).
 • De internationale vlucht (door u zelf te regelen maar wij helpen u hierbij graag)
 • Optionele extra excursies
 • Nederlandstalige fotograaf.
 • Visum Tanzania (kan online maar ook ter plaatse na het landen, 50 USD cash per persoon)
 • Flying Doctors insurance (AMREF) 25 USD per person.
 • Vaccinatiekosten.


“Ik heb zojuist de fietstocht van 350 km in Tanzania voltooid. Wat kan ik zeggen? Men beloofd altijd dat het de reis van je leven zal worden, maar het team zorgde ervoor dat het nog boven ieders verwachtingen lag.” Jenny B “Afrika verandert je voor altijd, zoals nergens op aarde. Als je er eenmaal bent geweest, zal je nooit meer dezelfde zijn. Maar hoe begin je de magie ervan te beschrijven aan iemand die het nog nooit heeft gevoeld? Hoe kun je de fascinatie verklaren van dit uitgestrekte, stoffige continent, waarvan de oudste wegen olifantenpaden zijn? Zou het kunnen zijn dat Afrika de plaats is van al onze oorsprong, de bakermat van de mensheid, waar onze soort lang geleden voor het eerst rechtop stond op de savannes?”

* Brian Jackman 


Hebt u interesse om het volledige programma eens te bekijken? Download dan het onderstaande document.

JADORE SAFARIS 7 Dagen Fietstocht Itinerary
PDF – 533,7 KB 484 downloads