Ol Doinyo Lengai is een actieve vulkaan in Noord-Tanzania, die is gelegen aan de zuidkant van Lake Natron.
Hij is niet bepaald klein te noemen  (2.878 meter) en is een van de vele vulkanen langs het Oost-Afrikaanse Rift Valley System.

Ol Doinyo Lengai ("Berg van God") bevat basalt dat rijk is aan natrium en kalium, en is zo alkalisch dat de lava lijkt op wasmiddel. Uitbarstingen zijn geregistreerd van 1880 tot 1967.
Met een goede conditie, goede voeten en goede schoenen kan je hem bij momenten op handen en voeten beklimmen.DAG 1 ARUSHA NAAR OL DOINYO LENGAI BERG

Uw reis begint vanuit Arusha en vertrekt vroeg in de ochtend naar het wilde en afgelegen dorp Ngaresero, waar deze berg ligt en wordt omringd door Lake Natron met enkele van de ruigste en geweldig landschap in Afrika…. dit is absoluut adembenemend. De rit duurt 6 uur en bij aankomst genieten jullie van een late lunch en nog wat uitrusten in het camp … wachtend op de bergbeklimming die rond middernacht begint vanwege de (te) hoge temperaturen overdag.

Om ongeveer 23 uur komen we in actie. Met thee of koffie en een lichte snack voordat u uw afspraak maakt met de Masai Berggids waar we samen mee richting de “berg van God” trekken.


DAG 2 BEKLIMMEN VAN ODOINYO LENGAI EN TERUG KEREN NAAR ARUSHA

Op middernacht vertrekken we om op tijd boven te zijn om getuige te zijn van de zonsopgang terwijl deze de Great Rift Valley beneden verlicht. Het word dus 4u klimmen met in het midden een rustpauze van een uur om dan eens boven ook nog een uurtje te relaxen voor het grote moment van de sunrise.

Een adembenemend uitzicht op de zoutvlakten van Lake Natron in het noorden en de Keniaanse grens in de verte. Met geluk ziet u ook de besneeuwde berg Kilimanjaro en in het oosten en de uitgestrekte Ngorongoro Hooglanden en tot slot de Ngorongoro-krater in het zuiden.

Voordat u gaat afdalen is het nog genieten van een picknickontbijt en een verfrissende lunch na het afdalen van de vulkaan. Jullie kunnen zich ook nog even opfrissen in het camp. (GIRAFFE ECO LODGE)Prijs: 1 persoon = 800 euro, 2 personen = 1200 euro, 3 personen = 1400 euro, 4 personen 1500 euro.


WAT IN DE PRIJS IS INBEGREPEN

- Vervoer in een comfortabel voertuig

- Bergwandelvergunningen per persoon

- Service van een Engels sprekende chauffeur/safarigids en berg gids

- Accommodatie zoals gespecificeerd inclusief alle kampeeruitrusting

- Maaltijden zoals aangegeven

- Gebotteld mineraalwater drinken tijdens gans de reis

- Nationaal Park en toegangsprijzen voor voertuigen

 

WAT IN DE PRIJS NIET IS INBEGREPEN

- Internationale vluchten en toeslagen

- Accommodatie voor en aan het einde van deze trektocht

- Tips voor gidsen

- Persoonlijke spullen (souvenirs, reisverzekering, visumkosten, enz.)

- Persoonlijke verzekeringen